Vad är SWF formatet?
Kommentar

Vad är SWF formatet?

Senast uppdaterad den 18/08/2018 av

SWF – Beskrivning

SWF, eller Small Web Format, är en filändelse för Shockwave Flash filformatet som utvecklats av Macromedia. Formatet ägs av Adobe och används för multimedia, vectorbaserade animationer och interaktivt material som skrivits i ActionScript. SWF-filer används gärn för att få upp video, vectorbaserade animationer och ljud på nätet. Den innehåller också animationer och applets i olika nivåer av interaktivitet och funktion.

Fileförlängning: SWF

Kategori: Vektorgrafik animering

Populäritet: Populär

Utvecklare: Future Software , som nu ägs av Adobe Systems

Vad SWF formatet designades för

SWF designades framför allt för att gör det enklare att leverera vector-grafik och animation över nätet. Det används ofta för banners, reklam, spel och videos. Här är några av de anledningarna man designade formatet för:

i

Leverera över oförutsägbar bandbredd – SWF använder tekniker som bit-packing för att minska filstorleken. Filerna komprimeras till mindre storlekar som kan levereras över nätverk med begränsade eller långsamma uppkopplingar.

ii

Visa på skärm – Formatet skapades i första hand för att kunna visa unerhållande animationer på en skärm. Det stödjer anti-aliasing, högkvalitativa tolkningar i alla färgformat, animationer och vector-grafik.

iii

Visa filer självständigt – Filer kan visas helt oberoende av externa resurser eller inställningar. Du kan till exempel visa ett särskillt typsnitt även om du inte har typsnittet installerat på din dator.

iv

Snabb filtolkning – Filer kan tolkas snabbt i hög kvalité.

v

Bakåt-kompabilitet – Formatet är ett tänjbart format, vilket betyder att det kan innehålla nya funktioner utan att förlora kompabilitet med äldre mediaspelare.

Filformat som associeras med SWF formatet

Andra filformat som ofta associeras med SWF formatet är FLA, som egentligen är en redigeringsbar version av formatet. Här kan du ta en titt på de vanligaste.

FLA – Filändelsen FLA är ett format som används för att skapa hemsidor, inklusive grafik-, ljud- och videokällor på en hemsida. Formatet kan redigeras och sammanställas till SWF med hjälp av Flash mjukvara. I de flesta fallen kan man inte nå FLA-filen efter att man komprimerat den till SWF. Fast man kan alltid använda diverse verktg för att extrahera FLA-filer från SWF.

FLV – FLV, eller FLash Video, är ett filinnehållsformat som används för att leverera eller bädda in videos på nätet. Man kodar ljud- och videodata i FLV-filer på ett sätt som är väldigt likt kodningen som används för SWF-filer. Man behöver Adobe Flash Player eller Flash Player plugin för att spela dessa filer.

F4A – Detta filnamnet betyder Adobe Flash MP4 ljud-streamfil. De är Adobefiler för M4A-filer som bara innehåller ljud på iTunes.

F4V – F4V-filer liknar M4A-filer i iTunes. Filformatet utvecklades med MP4-formatet som grund. Flash Player 9 Update 3 och högre kan användas för att spela dessa filer. Filformatet är ett innehållsformat som används för flashfilm.

XLF – detta formatet är en XML-baserad variant av FLA-filen. Den innehåller all viktig information i ett projekt.

Mjukvara som kan relateras till SWF formatet

Adobe FlashAdobe Flash – Tidigare känt som Shockwave Flash och Macromedia Flash, är en skapande applikation som används för att skapa hemsidor med vector-grafik, animationer och videoinnehåll. Det stödjer också stream av ljud och video.

Adobe Flash PlayerAdobe Flash Player – Tidigare känt som Shockwave Flash och Macromedia Flash, är en skapande applikation som används för att skapa hemsidor med vector-grafik, animationer och videoinnehåll. Det stödjer också stream av ljud och video.

Lösningar för SWF

i

Konvertera video till SWF – SWF formatet är välkänt för sin lilla storlek, höga kvalité och snabba leverans. Det är industristandard för video på nätet. Videodelningssidor och sociala nätverk som Facevook tillåter att flashvideos laddas upp eller publiceras och att man kan kommenter, följa och gilla dem. SKulle du vilja dela dina egna intressanta videos på liknanden hemsidor, kan du konvertera dem till SWF.

ii

Konvertera AVI till SWF – Om du har AVI-filer som måste bäddas in på en hemsida, måste du först ändra filerna till Flashvideo – SWF-filer. SWF designades för uppspelning och leverans över internet med fördelarna att kvalitén är hög och storleken liten.

iii

Spela in Flashvideo – Flashvideos eller animationer används alltid på hemsidor. De är tillgängliga om man har en internetuppkoppling, men det kan vara problematiskt att ladda ner dem för användning offline eftersom många av dem är skyddade av DRM. I sådana fall kan man ta sig runt DRM genom att spela in videos med skärminspelningsprogram.

Betyg:4.8 /5(baserad på 17 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillKonvertera videoformat, Videokonverterare.Senast uppdaterad den 18/08/2018
Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen