En guide till hur man konverterar FLAC till M4A
Kommentar

En guide till hur man konverterar FLAC till M4A

Senast uppdaterad den 18/08/2018 av

FLAC är ett ljudformat för förlustfri komprimering. Låtar i FLAC-format är kända för att ha bra ljudkvalitet. Fast frusterarnde nog kan Apple användare inte njuta av detta då ljudfiler i FLAC-format inte stödjs av Apples produkter. Fast med hjälp av en FLAC till M4A konvertrar, kan man ändå lyssna på FLAC på dessa produkterna. M4A är för det första ett format som stödjs av Apple, för det andra så behåller den ljudkvaliteten efter konvertering och för det tredje tar den upp väldigt lite utrymme. Nedanför hittar du verktyg som du kan använda dig av.

4 tips för professionell FLAC till M4A konvertering

1

Video Converter Studios (Windows)

Ett utav de mest rekommenderade verktyen för Windows användare är Video Conveter Studio. Det är ett professionellt, snabbt och enkelt program med ett intuitiv gränsnitt som nybörjare kan bemästra på väldigt kort tid. Det konverterar inte bara FLAC till M4A utan även många andra filtyper. En annan användbar funktion är att du kan konvetera så många filer du vill på samma gång, vilket är oerhört smidigt och tidssparande om du har en grupp med filer som måste konverteras. Här följer en guide till hur man enkelt använder verktyget:

se video converter

 • Ladda ner programmet och installera det på din dator.

  Ladda ner

 • Starta det är och klicka på “Lägg till filer” -knappen för att lägga till en FLAC fil i verktyget.
 • Välj utmatningsformatet i menyn “Profil”. Klicka på Ljud och välj senda M4A.
 • Klicka på “Konvertera” -knappen för att påbörja konverteringen från FLAC till M4A. Vänta tills det är färdigt så sparas filen på din dator.

Utöver detta är programmet också en ljudredigerare. Det kan hjälpa oss personifiera ringsignaler genom att ta bort oönskade delar eller genom att sammanfoga flera musikfiler till en. Programmet är dessutom perfekt om man vill extrahera ljud från musikvideos för att använda som ringsignal.

2

Video Konverter för Mac (Mac)

När det kommer till Mac användare är den bästa FLAC till M4A konveterare Apowersoft Video Konverter för Mac. Detta programmet har utvecklats speciellt för Mac OS. Det finns ett stort antal format att välja mellan, framför allt för Apple enheter och applikationer, såsom iPhone, iPad, iMovie, iTunes, Final Cut Pro, osv. Ta nu en titt på guiden så att du kan sätta igång.

konverter för Mac

 1. Ladda ner och starta mjukvaran.

  Ladda ner

 2. Klicka på “Lägg till” -knappen under “Konverterar” -fliken för att ladda upp filer.
 3. Välj “M4A” som utmatningsformat och klicka därefter på “Konvertera” -knappen för att påbörja konvertering.

Sen får du vänta på att konverteringen slutför innan du kan börja lyssna på filerna. Trots att programmet är en konverterare så kan man använda det som en video nedladdare också. Och det är den funktionen som är anledning till varför detta programmet skiljer sig från andra på marknaden.

3

Freemake (Windows)

Ett annat bra sätt för Windows användare är att använda Freemake. Det låter användare konvertera videos, bränna DVD och göra videos av foton. I jämförelse med andra program, erbjuder detta inte lika många format, fast det är fortfarande ett bra val. Så här använder du detta verktyg för att konvetera FLAC till M4A.

se freemake

 1. Ladda ner och installera programmet från hemsidan.
 2. Starta det och klicka på “Lägg till” -knappen för att ladda upp filer som konverteras. Klicka på “Profil” -fliken och välj “MP3” i listan med format.
 3. Välj M4A som utmatningsformat.
 4. Klicka på konverteringsknappen.

4

FFmpeg (Windows & Mac)

FFmpeg är ett kod-baserat vertyg som skiljer sig oerhört från de program som nämnts ovan. Det här programmet lämpar sig så klart bättre för mer teknik intresserade personer. På grund av förståelsen och all undersökning som behövs för att använda programmet rekommenderas det inte alls för nybörjare. Nedaför kan du se hur man använder det.

se ffmpeg

 • Ladda ner och installera programmet.
 • En svart ruta där man kan skriva kod kommer nu dyka upp.
 • Skriv “Cd”(space) platsen där filen du ska konvertera finns.
 • Klikca på Enter och skriv in “ffmpeg”, och Enter igen. Koden kommer nu synas.
 • Under koden skriver du ffmpeg -1 bfmv.FLAC sen Enter för att visa de andra koderna igen.
 • Under den senaste koden skriver du ny ffmpeg -1 bfmv.FLAC 1: fmv-M4A och därefter Enter. Sen är det bara att vänta på att konverteringen blir färdig.

Sammanfattning

Dessa är bra program som du kan använda dig av för att konvertera FLAC till M4a. Personer kan, baserat på sina kunskapsnivå, välja den lösning som passar dem bäst. De 3 första lösningarna är betydligt enklare men är alla begränsade till operativ systemö Den fjärde lösningen är svår för vanliga människor att använda, fast den kan köras på många olika plattformar.

Betyg:4.3 /5(baserad på 20 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillKonvertera onlinevideor, Konvertera videoformat, Videokonverterare.Senast uppdaterad den 18/08/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen