Så här öppnar du HEIC-bilder på Android
Kommentar

Så här öppnar du HEIC-bilder på Android

Senast uppdaterad den 27/02/2018 av

visa HEIC i Android

JPEG är det vanligaste bildformatet som använts av miljontals användare över de senaste decennierna. Nyligen när iOS 11 släpptes började Apple introducera ett nytt bildformat – HEIC istället. för JPEG. Det nya formatet har flera fördelar jämfört med vanligt JPG-fromat. Problemet är bara att det nya formatet inte är kompatibelt med de felsta enheter och operativsystem. Faktum är att det kan vara riktigt svårt att visa HEIC på Android. För att hjälpa dig tänkte vi nu dela med oss av ett par enkla tips.

Tricks för att via HEIC på Android

Använd Dropbox / OneDrive

Dropbox, som är likt OneDrive, är en kreativ molnförvaring som designats för förvaring av dokument, bilder, videos på flera olika enheter. Programmet har använts länge av team som måste dela filer med varandra. Genom att använda Dropbox och OneDrive kan du se till att hela ditt team alltid är uppdaterade och på samma sida. Numera stödjer dem båda synkning och förhandsvisning av HEIC-filer på Android.

Använd följande guide till att öppna HEIC-filer via Dropbox och OneDrive.

  1. Ladda ner och installera Dropbox eller OneDrive på dina Android-enhet.
  2. Logga in på Dropbox eller Onedrive med ditt konto och lösenord på din dator och ladda därefter upp dina HEIC-bilder i en mapp. Logga därefter in på Dropbox eller OneDrive appen på din Android så kan du visa HEIC-filerna via mappen du sparade dem i tidigare.

Använd Gmail

Om du inte vill installera Dropbox/Onedrive för att visa HEIC-bilder på din Android så kan du använda följande metod istället. Om du använder Gmail så är det faktiskt mycket enkelt att visa dessa bilderna.

Öppna HEIC-bilder på Android med Gmail.

  • Lås upp din iPhone-enhet och öppna Gmail. Ange e-postadressen och lösenordet och skicka därefter dina HEIC-filer till dig själv.

    bifoga HEIC-filer

  • Öppna sedan Gmail på telefonen och logga min med dina kontouppgifter. Du kommer du hitta bilderna i din inbox och där kan du öppna dem direkt. Om bilden är tagen i lodrätt format så kommer den automatiskt vändas 90 grader. Vill du återställa bilden så kan du ladda ner den och vända bilden 90 grader i den bild-applikation du använder på Android. Har bilden tagit i ett vågrätt format så kommer den visas normalt.

öppna HEIC på Gmail

Använd Luma: HEIF (*.heic) Viewer and Converter

Just nu finns det endast en HEIC-applikation och den heter Luma: HEIF (*.heic) Viewer and Converter. Applikationen kan laddas ner från Google Play Store, men enligt recensioner som vi tagit del av så kraschar appen ofta. Dessutom kan programmet endast konvertera en bild i taget och bilderna sparas i en mapp på Luma och inte i ditt galleri.

Luma: HEIF (*.heic) Viewer and Converter

Bonustips: Gratis HEIC Bildvisare för de som använder Windows

Vill du visa HEIC filer på din Windows dator så kan du använda ett gratis program för HEIC filer. Programmet stödjer flera olika format, däribland HEIC, JPG; GIF, PNG; TIFF, BMP, etc. Programmet är enkelt att använda och kommer med zoom- och roteringsfunktioner, bildspel, helskärm, 1:1, och mycket mer.

gratis program för HEIC filer

Sammanfattning

De metoder vi nämnt ovan är alla praktiska lösningar för dig som måste öppna HEIC bilder på en Android-enhet. Om du använder tjänster som Dropbox och Onedrive så rekommenderar vi att du använder dem. Annars föreslår vi att du testar Gmail på din Android telefon.

Luma: HEIF (*.heic) Viewer and Converter är ett bra alternativ som kommer bli bättre om de uppdaterar appen. Tyvärr finns det inga andra appar som kan används för att visa HEIC på Android just nu. Skulle du hitta en applikation som du gillar och som fungerar bra så får du gärna dela med dig om det i kommentarerna. Vi lova att utvärde och rekommendera dina förslag i denna artikeln. Tack för hjälpen!

Fördelar med HEIC

De främsta fördelarna med HEIC är att du kan spara nästan dubbelt så många bilder i samma utrymme. Dessutom kan HEIC spara sekvenser vilket är perfekt för live-bilder. HEIC är även snabbare när det kommer till ned- och uppladdning eftersom de är mindre i storlek. HEIC kan visas i bättre kvalité eftersom bilderna stödjer färgbilder upp till 16 bitar jämfört med JPG som endast stödjer 8 bitar.

Vi misstänker att HEIC snart kommer ersätta JPG eftersom formatet är så pass mycket bättre och snart kommer vi börja se stöd för formatet på fler enheter och operativsystem.

Betyg:4.3 /5(baserad på 25 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillMobil Manager, Tech nyheter.Senast uppdaterad den 27/02/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen