Vad är M4V-formatet?
Kommentar

Vad är M4V-formatet?

Senast uppdaterad den 18/08/2018 av

M4V – beskrivning

M4V är ett videoinnehållsformat som många inte kände till innan Apple Inc. utvecklade de i sin iTunes Stor för inköp av videos inklusive fullständinga filer, musikvideos och TV-serier. Sanningen är att M4V-formatet är väldigt likt MP4-formatet förutom att en del M4V-filer är skyddade av Apples FairPlay DRM kopieringsskydd. Uppspelning av skyddade M4V-filer är begränsat till godkända datorer (som använder iTunes) med det konto som användes för att köpa videon i fråga. När det gäller oskyddade M4V-filer kan man genom att manuellt döpa om filen från M4V till MP4, göra dem igenkännilga så att de kan spelas upp på andra mediaspelare.

Filändelse: M4V

Mediatyp: Videofil

Från: iTunes videoformat

Utvecklare: Apple Inc.

Specifik använding av M4V-formatet

Apple skapade M4V för videos i deras iTunes Store och därför är detta formatet vanligt bland Apple produkter såsom iPhone, iPad, iPod, Apple TV samt andra produkter såsom PlayStation Portable, etc. Videon är krypterad med DRM koperingsteknologi och är därför skyddad mot kommersiell användning och användare uppmanas köpa filen i iTunes Store.

Skillnad på M4V och MP4

M4V och MP4 är samma H.264 MPEG-4 format. De är identiska och kända för sin balans mellan hög kvalité och små storlekar. Fast det finns saker som skiljer dem åt.

Användning: M4V designades särskilt för Apples enheter och mjukvaror. I och med att Apples produkter blir mer och mer populära accepteras nu M4V av fler och fler mediaspelare. MP4 anpassar alla nödvändiga funktioner från tidigare MPEG versioner för att bli mer praktisk att använda online. Eftersom den erbjuder snabbare laddning används den av många vanliga internetanvändare.

Funktioner: M4V-formatet används för att omkoda videofiler såsom filmer, musikvideos och TV-program i Apples iTunes Store. Formatet är skyddat av Apples FairPlay DRM-skydd. Användning av MP4-formatet är mycket större och det används framför allt för att förvara video, ljud, undertexter och bilder. Avsaknaden av professionellt kopieringsskydd för att detta formatet är populärt på internet. Nästan alla mediaspelare och enheter stödjer MP4-formatet.

Mjukvaror som öppnar M4V-filer

iTunesiTunes – Apple iTunes är det förvalda sättet att spela M4V-filer från iTunes Store. Det är också det verktyg som används för att godkänna spelare som vill spela M4V-videos om de skyddas av DRM-skyddet.

QuickTimeQuickTime Player – M4V-filer kan även öppnas och spelas av QuickTime player men skyddadefiler kommer indentifieras som AVC mediafiler.

vlcVLC media player – VLC är en allsmäktig mediaspelare som kan spela en mängd olika mediafiler. Oskyddade M4V-filer kan öppnas men om du vill spela skyddade M4V filer i VLC måste du först bli av med DRM.

Video Converter StudioVideo Converter StudioVideo Converter Studio är egentligen en konverteringsmjukvara som har en inbyggd mediaspelare. Den kan spela många olika video- och ljudfiler, inklusive oskyddade M4V-filer.

Lösningar för M4V filformatet

i

Konvertera MP4 till M4V – MP4 är ett innehållsformat som accepteras av nästan alla mediaspelare och enheter. Ibland när man kopierar MP4-filmer tll iPad/iPod via iTunes, kan man få ett felmeddelande som säger att videon inte kan spelas på denna enheten. Detta beror på att datan i MP4-formatet kan kodas på olika sätt. Om koden inte är kompatibel med enheten kan den inte spelas upp. Därför kan du behöva konvertera MP4 till M4V.

ii

Konvertera AVI till M4V – Trots att Apple tillkännagav att AVI-formatet har lagts till i deras lista med format som stödjs, är uppspelningen ibland svår om inte AVI-filen är kompatibel med Motion JPEG (M-JPEG). För att njuta av AVI-filer på enheter som iPod, iPad eller iPhone, måste man konvertera AVI till M4V-formatet.

iii

Konvertera WMV till M4V – Även om många mediaspelare och enheter kan spela upp filer i WMV-formatet, så går det inte i en iPod. Om du vill titta på WMV-filmer på din iPod är det ett bra alternativ att konvertera dem till M4V-formatet då det är ett iPod-vänligt format.

Betyg:4.3 /5(baserad på 9 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillKonvertera videoformat, Videokonverterare.Senast uppdaterad den 18/08/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen