Önskvärda sätt att ta skärmdumpar på en Laptop dator
Kommentar

Önskvärda sätt att ta skärmdumpar på en Laptop dator

Senast uppdaterad den 29/06/2019 av

Det finns många olika anledningar till varför någon kan behöva ta en skärmdump på en laptop. Kanske för att dela intressanta bilder eller historier du stöter på, eller kanske för att bättre beskriva ett problem du har. Fast alla vet inte hur man tar en skärmdump. Det traditionella sättet är att använda skrivbordskommandot “Prtscn” eller “Fn+Prtscn”.

Det är inget fel med att använda det traditionella sättet. Du kan däremot inte annotera, ta bild av hela hemsidor, spara scrollade bilder och lägga till text direkt. För att göra det måste du gå igenom en tidskrävande proccedur och du måste öppna Paint för att kunna spara bilden du tagit. Som tur är finns det andra metoder du kan använda dig av. Ta en ttt på dem här under och välj den som passar dig bäst.

Tre lösningar till att ta skärmdumpar på Laptop

I. Apowersoft Gratis Skärmdump

Apowersoft Gratis SkärmdumpMed Apowersoft Gratis Skärmdump behöver du inte installera mjukvara på din PC för att ta skrämdumpar på din dator. Applikationen är ett gratis webb-baserat program, allt du behöver är en stadig internetuppkoppling och du är redo att köra. Med programmet kan du ta bilder på allt på din skärm. Det erbjuder dessutom flera bildtagnings-modes, möjlighet att fördröja skärmdumpar och starka redigeringsfunktioner. Verktyget är väldigt enkelt att använda för att ta skärmdumpar på en Laptop. För att lära dig mer kan du följa stegen här under.

  • Öppna verktyget i din webbläsare och klicka på “Starta Program”.
  • En java-avisering kommer dyka upp, se till att klicka på “Tillåt”.
  • Välj om du vill ta bild av hela skärmen eller delar av det aktiva fönstret.
  • När du är klar kan du redigera bilden direkt med verktygsfältet till höger.
  • Klicka på “Spara” för att spara bilden men du kan också ladda upp den eller dela den på olika hemsidor.

ta skärmdump på laptop

En pro-version av applikationen finns nu tillgänglig. Med den nya versionen kan du ta skärmdumpar på din laptop i flera olika modes, du kan också redigera bilden med flera olika alternativ som erbjuds i den inbyggda bildredigeraren. Ladda ner programmet så att du kan börja utnyttja alla dess fördelar.

Ladda ner

II. Jing

JingEn annan kostnadsfri applikation som du kan använda för skärmdumpar på PC är Jing. Med den här mjukvaran kan du spela in din datorskärm, ta bilder och redigera bilder direkt i appen. Du kan också dela dina skärmdumpar via IM, e-post, sociala nätverk, hemsidor och mycket annat. Jing är väligt enkelt att använda och du behöver inte vara en expert för att ta skärmdumpar på din laptop.

Appen är 100% gratis men kom ihåg att videoinspelningen är begränsad till fem minuter. Det har heller inte många skärmdumps-funktioner. Du kan inte ta bild av scrollade hemsidor, fönster applikationer och den har inte samma smarta igenkänningsfunktioner.

III. Skitch

SkitchEn väldigt populär applikation bland Windows och Mac användare är Skitch Evernote. Jämfört med de ovan nämnda vektygen så behöver det här programmet installeras på din laptop innan du kan börja använda det. Det bästa med att anväda Skitch är alla de uppskattade funktionerna. Du kan annotera bilder, lägga till former, text, kombinera bilder, göra snabba skisser, etc. Du kan dessutom enkelt dela dina skärmdumpar på din PC, laptop, surfplatta eller smartphone.

Programmet är gratis men kom ihåg att du måste skapa ett konto innan du kan använda Skitch. Appen klarar också av att ta bild av hela eller utvalda delar av skärmen. Det har en snyggt gränssnitt och det är enkelt att använda det för att ta skärmdumpar på din laptop.

Ibland behöver du ta bild av mer än en sida, t.ex. en hel hemsida. Använder du det traditionella sättet kommer en sådan sak kräva flera försk och du måste kombinera alla enskilda bilderna till en fil. Som tur är finns det ett sätta att göra det på.

Hur tar man skärmdump av en hel hemsida på Laptop?

Precis som Apowersoft Gratis Skärmdump behöver inte Skärmdumpa Webbsida installeras på din dator. Det är ett online baserat verktyg som kan ta bilder av scrollade hemsidor. Du kan också ändra storlek och kvalitet på bilderna du tar. Direkt-redigering är också möjlig och du kan spara bilderna på din dator eller i ett cloud.

Det är enkelt att ta skärmdump på laptop med Skärmdumpa Webbsida:

  • Kopiera URL av hemsidan du vill spara.
  • Klistra in den i det tomma sökfältet och klicka på “Ta skärmdump”.
  • Vänta ett par sekunder medans din begäran bearbetas, därefter får du en miniatyr av hemsidan.
  • Välj att spara hemsidan som en skärmdump i ett Cloud eller som en fil.

Kom ihåg att du också kan redigera din skrämdump, posta den på olika sociala nätverk som Facebook, Twitter, Google+, etc. Du får även möjlighet att dela bilden via en länk efter att du laddat upp den.

Betyg:4.3 /5(baserad på 12 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillSkärmdump.Senast uppdaterad den 29/06/2019

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen