Hur man enkelt tar en skärmdump på PC
Kommentar

Hur man enkelt tar en skärmdump på PC

Senast uppdaterad den 05/08/2015 av

Att kunna spara det som visas på datorskärmen är oerhört viktigt i dagens samhälle eftersom det hjälper användare att samla material för dokument, komplettera tutorials eller dela sin information med vänner och kollegor. Det vanligaste sättet att ta en print screen på PC är att använda den inbyggda print screen-funktionen med hjälp av “Print Screen”-knappen. Öppna det du vill ta en stillbild av och klicka på “Print Screen”-knappen på tangentbordet, sen är det bara till att klistra in bilden i paint och spara den. Den här metoden är verkligen enkel, fast begränsad och det krävs ett utomstående program för att spara bilden på din hårddisk. Om du fortsätter läsa kommer du få en inblick i andra mer funktionella sätt för print screens på datorn.

Det rekommenderade sättet att ta en skärmdump på PC

Om du vill fånga en stillbild av din skärm rekommenderas det att du använder en pålitlig applikation, såsom Apowersoft Gratis Skärmdump. Det är ett webbaserat ‘print screen-program’ som designats för att effektivt ta skärmdumpar. Med programmet kan du enkelt ta en bild av en hemsida, blogg, ett program eller direkt från ett spel. Appen har dessutom en inbyggd bildredigerare som hjälper dig lägga till anteckningar och kommentarer såsom linjer, former, text och highlights. Och skulle du vilja dela dina skärmdumpar med vänner på nätet, kan du enkelt använda delningsfunktionen.

print screen på PC

Nedan hittar du enkla steg till hur du utför en print screen på PC med detta program:

  • Gå till Apowersoft Gratis Skärmdump hemsida och klicka på “Starta program”, vänta tills verktyget har startats.
  • Efter det öppnar du något du vill ta en stillbild av på din dator.
  • För att ta en skärmdump klickar du på kamera-ikonen så att ett hårkors dyker upp.
  • Nu kan du dra hårkorset till det parti du vill fånga och sen släpper du musen.
  • Du kommer nu se en förhandsvisning och enklare redigeringsalternativ. Här kan du lägga till grundläggande kommentarer och noteringar.
  • För att spara skärmdumpen på din hårddisk, trycker du på diskett-ikonen.

Utöver detta kan du också använda applikationen för att kopiera skärmdumpar eller ladda upp dem till en cloud-förvaring. Om du vill ta skärmdumpar offline kan du använda programmets professionella version som kommer med intressanta funktioner: 10 olika bildtagnings-modes, enkel och avancerade redigerare, planerare och en videoinspelare. För att lägga händerna på den här appen trycker du på nedladdningsknappen under.

Ladda ner

Det finns andra program du kan använda för ta skärmdumpar på PC. De har alla speciella och användbara funktioner.

Alternativa verktyg för skärmdumpar på PC

Skärmklippverktyget

SkärmklippverktygetDetta är, eftersom det är enkel att smidigt att använda, ett utav de vanligaste alternativen för print screen på PC, Skärmklippverktyget är ett program som kan ta och spara skrämdumpar. Programmet finns tillgängligt på de flesta Windows OS, När du använder Skärmklippverktyget kan du välja om du vill ta ‘Klipp i eget format’, ‘Rektangulärt klipp’, ‘Fönsterklipp’ eller ‘Fullskärmsklipp’. Användare har också möjlighet att skicka sina skärmdumpar via email. För att använda programmet öppnar du Windows start-meny och söker efter Skärmklippverktyget.

Fördelar: Enkelt att använda.

Nackdelar: Begränsad till skärmdumpning.

Skitch

SkitchEtt annat alternativ du kan testa är Skitch. Det är ett gratis verktyg som kan ta skärmdumpar, redigera och dela bilder. Många användare gillar Skitch eftersom det finns versioner för olika operativsystem såom Windows, OS X, Android och iOS. Med vektyget kan användare ta stillbilder av olika saker på skärmen, t.ex: hemsidor, kartor, bilder, PDF, etc. De kan också lägga till kommentarer för att betona något eller för att dela idéer.

Fördelar: Erbjuder bildredigering.

Nackdelar: Kräver enormt mycket utrymme.

PicPick

PicPickDet sista alternativet du kan använda för skärmdumpar på PC är PicPick. Precis som namnet antyder kan denna applikation användas för att “pick” och fånga vad du vill på datorskärmen. Med hjälp av programmet kan du ta skärmdumpar av hemsidor, specifika partier av skärmen och mycket mer. Utöver skärmdumpar har appen även en bildredigerare som kan användas för att lägga till kommentarer såsom linjer, former, highlights, text och mycket mer. Programmet har dessutom grafiska funktioner för mer detaljerad redigering.

Fördelar: Har andra funktioner utöver skärmdumpningen

Nackdelar: Är alldeles för komplicerat för nybörjare.

Sammanfattning

Detta är olika lösningar för hur man tar skärmdumpar på PC och det är nu upp till dig att välja den du föredrar. Det kloka valet är att välja Apowersoft Free Screen Capture eftersom det enkelt kan användas utan installering. Programmet har dessutom intressanta funktioner utöver skärmdumpningen och är 100% gratis.

Betyg:4.3 /5(baserad på 13 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillSkärmdump.Senast uppdaterad den 05/08/2015

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen