Populära verktyg för att spela in ljud på Android
Kommentar

Populära verktyg för att spela in ljud på Android

Senast uppdaterad den 04/04/2018 av

Alla telefoner och surfplattor med Android kommer med en inbyggd inspelningsfunktion. Vissa använder denna för att spela in röst och ljud för underhållning, för att skicka röstmeddelanden, för att spela in påminnelser eller spara intervjuer eller presentationer för senare användning. Fast denna metoden är begränsad till grundläggande funktioner såsom inspelning och sparande av ljud. Och därför föredrar många användare att hitta alternativa sätt att spela in ljud på Android. Om du också är en utav de som behöver mer avancerade inspelningsfunktioner så kommer här några appar som du enkelt kan installera på din Android.

Högst rankade röstinspelarna för Android

I denna artikeln kommer vi berätta om de fem högst rankade röstinspelarna för Android. Vi kommer nämna deras olika funktioner så att du själv kan bestämma vilken som passar dig bäst.

  1. Smart Voice Recorder
  2. Hi-Q MP3 Voice Recorder
  3. Easy Voice Recorder
  4. Voice PRO
  5. Tape-a-Talk Voice Recorder

I. Smart Voice Recorder

Om en simpel app som är enkel att använda, med extra funktioner såsom delning och redigering av ljud, är vad du söker, så kommer Smart Voice Recorder passa dig utmärkt. Du kommer, från det ögonblick du öppnar denna ljudispelare för Android, snabbt förstå hur den fungerar tack vare sina intuitiva alternativ. Tryck på den röda knappen för att starta en inspelning. Du kan även pausa inspelningen och forsätta den som du vill. Andra funktioner hittas i menyn där du bland annat kan ändra kvalitén, välja vilken mapp de inspelade ljuden ska sparas i, etc. Programmet låter dig även slå på och av en funktion som skippar tysta delar i inspelningen. Appen är gratis men innehåller reklam. Vill du tabort reklamen kan du betala för en premium version. En annan nackdel är att du bara kan spara inspelningar i WAV-format.

Smart röstinspelare

II. Hi-Q MP3 Voice Recorder

Precis som den första inspelaren är denna applikationen enkel att använda. Den möjliggör högkvalitativa inspelningar i den grad din enhet stödjer. Filer kan spara i fyra olika format – WMA, WAV, OGG och MP3. Med appen kan du skicka och dela filer med Google Drive, Skype, Evernote, SOundCloud och WhatsApp. Detta är en kostnadsfri röstinspelnings app för Android, men den har även en betalversion. Gratis appen är begränsad till 10 minuters inspelning, medans betalversionen är obegränsad. Nackdelen med denna appen är att man inte kan spela in telefonsamtal.

gränssnitt av Hi-Q-brännare

III. Easy Voice Recorder

I enlighet med sitt namn är vårt tredje alternativ en smidig app med ett lättförståligt gränsnitt. Med Easy Voice Recorder startar du en inspelning genom att trycka på mikrofonsymbolen. Tryck på pause, fortsätt eller färdig efter behov. Även användning av widgets stödjs så att du kan spela in samt justera inställningar direkt från din telefonsskärm. Du kan dessutom spela in i bakgrunden utan att ha appen öppen och/eller skärmen avstängd. Tysta avsnitt skippas och appen har en automatisk återställning som återställer inspelade filer om appen eller enheten skulle hänga sig. Tyvärr stödjer denna röstinspelningsappen för Andorid inte inspelning av telefonsamtal.

lätt röstinspelare

IV. Voice PRO

Om du söker efter en mer professionell inspelare för Andoid så är Voice PRO perfekt för dig. Den är avgiftsbelaggd men fullpackad av användbara funktioner. Du kan spara dina inspelade filer i fler än 100 olika format och den kan konvertera inspelningar till text på över 50 språk. En utav de bästa funktionerna är att du kan lägga till bakgrundsljud till dina inspelningar. På grund av de olika funktionera kan det ta ett tag att verkligen förstå sig på appen. Den är dessutom något dyr, fast du får mycket för dina pengar.

gränssnittet för röst pro

V. Tape-a-Talk Voice Recorder

Vårt sista alternativ i listan är en kostnadsfri app som heter Tape-a-Talk Voice Recorder. Denna appen stödjer både hög- och lågkvalitativa inspelningar på Android (detta ändrar du i inställningar) samt pause och resume-funktioner. WAV och OGG är de format som stödjs av denna röstinspelningsmjukvara för Android. Du kan också skicka och dela filer till valda e-postmottagare, Dropbox och FTP-tjänster. Nackdelarna är raklamen som visas när du använder appen och de små knapparna som gör den svår att använda.

Tape-a-Talk spela in röst

Alla ovannämda applikationer har fler funktioner än den inbyggda röstinspelaren som kommer med alla Android-enheter. Tape-a-Talk Voice Recorder är den app som har färst funktioner, fast det passar somliga använder bra. Om du vill ha en okomplicerad app med fler funktioner än den sistnämnda så är Smart Voice Recorder, Hi-Q MP3 Voice Recorder och Easy Voice Recoder bra för dig. Fast om du tycker det är okej att betala en mindre summa för extra kraftfulla funktioner, så är Voice Pro helt klart det bästa alternativet.

Betyg:4.3 /5(baserad på 26 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillLjudinspelare.Senast uppdaterad den 04/04/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen