Hur man konverterar M4A till MP3-format
Kommentar

Hur man konverterar M4A till MP3-format

Senast uppdaterad den 18/08/2018 av

M4A är ett ljudformat som står för MPEG-4. Formatet håller högre kavlité än MP3 och används ofta på iOS-enheter som iPhone och iPod. Några program som stöjder detta formatet är Windows Media Plater, QuickTime, iTunes, Roxia Popcorn, Toast och Creator.

Det kan vara så att du vill ändra M4A till MP3 om du vill lyssna på ljudfiler på enheter som inte stöjde M4A. MP3 är standrad ljudformatet och stödjs därför av de flesta enheter och mediaspelare. Dessutom är MP3-formatet mindre än ljud i M4A och sparar därför utrymme.

Shareware för att ändra M4A-filer till MP3

Video Converter Studio är ett program du kan använda för att konvertera M4A till MP3. Du kan ladda ner en gratis prova-på-version för att testa funktionerna innan du bestämmer dig för om du vill ha hela programmet. Det är ett kraftfullt och stabilt verktyg som erbuder fler funktioner än de flesta andra gratis konverterarna. Man kan konvertera både online och offline. Programmet måste installeras på din dator så du behöver inte starta webbläsaren för att använda programmet.

Ladda ner

Det stödjer format såsom M4A, M4R, MP3, AVI, MKV, WMV, 3PG och bärbara enheter såsom iPhone, iPad, iPod, Galaxy Smartphones, LG, HTC, osv. Du kan enkelt och snabbt konvertera en video till ett annat video- eller ljudformat och ljudfiler till andra ljudformat. Programmet har andra funktioner t.ex. en videoredigerare, videospelare, videonerladdare, videoinspelare och en MV maker.

Video Converter Studio

Heltäckande M4A till MP3 konverterare

Ett annat fantastiskt verktyg som rekommenderas är Streaming Audio Recorder. Utöver grundläggande inspelningsfunktioner har detta verktyget in inbyggd ljudkonverterare. Det låter dig konvertera M4A-filer till format som MP3, WMV, AAC, FLAC, WAV, osv. Vad som skiljer detta programmet från andra liknande, är att du kan konvertera flera ljudfiler på samma gång och sammanfoga flera mindre filer till en större. Att konvertera M4A till MP3 med detta kraftfulla verktyg är inte ett problem.

Streaming Audio Recorder

Här är detaljerade instruktioner på hur du använder det.

  1. Ladda ner och installera programmet på din dator. Därefter startar du det.
  2. Ladda ner

  3. Gå till verktygets meny upp till höger i gränsnittet och klicka på fliken “Ljudkonverterare”.
  4. Klicka på “Lägg till” -knappen och välj de filer du vill konvertera. Klicka sedan på “Öppna” för att ladda upp filerna.
  5. Efter att du markerat M4A-filen, väljer du “MP3” som utmatningsformat och klickar på “Start” -knappen för att påbörja konverteringen.
  6. Vänta medans programmet konverterar filen – den sparas automatiskt på din dator. Du hittar filerna genom att klicka på “Öppna mapp”.

Fyra kostnadsfria sätt att konvertera M4A till MP3

Metod 1: Gratis onlineverktyg – Apowersoft Gratis Online Video och Ljudomvandlare

Detta gratis verktyg är enkelt att använda om du vill konvertera M4A-filer, eller andra ljud och videofiler du har sparade på din dator, till MP3 eller andra format som WMA, WAV, RA, FLAC, AAC, AC3 och OGG. Konverteringen genomförs med tre enkla steg som beskrivs här på hemsidan. Välj det ljudet eller den videon du vill konvertera till MP3, välj format och konvertera. Stegen är inte svåra att förstå – till och med nybörjare kan konvertera som ett proffs.

Online Video och Ljudomvandlare

Metod 2: Konvetera M4A-filer med iTunes

Om du har iTunes installerat på din dator så kan du använda det för att konvertera M4A till MP3. Nedanför är stegen du behöver för att genomföra konverteringen.

  1. Öppna iTUnes och öppna menyn i det övre vänstra hörnet i huvudfönstret.
  2. Välj Inställningar, allmänt och importerinsinställningar.
  3. Tryck på Importera med, välj MP3 Encoder och klicka på OK.
  4. Hitta M4A-filen du vill konvertera, högerklicka och välj Skapa MP3 version.

iTunes

Metod 3: konvertera M4A-filer med gratis konverterar

Det finns även andra kostnadsfria konverterar som designats för konvertering av M4A till MP3, dessa kan du ladda ner från Internet. Eftersom de är gratis så kommer de oftast med reklam. Många av dessa låter dig välja kvaliteten på den färdiga file och somliga har dessutom inbyggda mediaspelare så att du kan lyssna på musiken som du sparat på din dator.

konvertera M4A till MP3

Metod 4: Konvertera M4A-filer med Freemake Audio Converter

Freemake Audio Converter är ett annat program som också låter dig konvertera ditt M4A-ljud till Mp3. Programmet låter dig dessutom konvertera filer mellan olika ljudformat, t.ex. WMA, WAV, AAC, OGG, MP3, M4A, osv. Till skillnad från Apowersoft Free Online Audio Converter måste detta programmet först laddas ner innan det kan användas.

Freemake

Betyg:4.3 /5(baserad på 9 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillKonvertera onlinevideor, Ljudkonverterare.Senast uppdaterad den 18/08/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen