Vad är Apple Music – Saker vi måste veta

Tack vare den explostionsartade utvecklingen av musik på nätet, är nu all musik enkel att få tag på. Du kan ladda ner låtar från sökmotorer, köpa album från hemsidor och streama musik från olika tjänster. Nya musikleverantörer dyker hela tiden upp. Apple är inget undantag då de nyss släppte Apple Musc för att ta del av marknaden.

Om Apple Music

apple music ikonTidigare i år på the Worldwide Developer Conference i San Francisco, USA, presenterades Apple Music, en streamtjänst som fullständig utvecklats och ägs av Apple. Det är en del av den kommande iOS uppdateringen som kommer låta användare stream obegränsat med musik. Appen stödjer en mängd olika plattformar såsom Apple enheter, Windows PC, Mac och Android smartphones. Så länge Apple erbjuder en gratis version av tjänsten, kan du som redan har ett Apple ID stream musik i tre månader utan kostnad. Efter den perioden måste du starta en prenumeration för € 9.99 per månad eller € 14.99 per månad för ett familjekonto som kan delas mellan upp till sex personer.

Den 30 juni 2015 släpptes Apple Musik tillsammans med den mycket efterlängtade iOS 8.4 uppdateringen. iPhones, iPads, iPods, Macs and Windows PC får ta del av uppdateringen medasn Android användare kan börja njuta av appen senare i år. Precis som andra streamingtjänster har Apple Music en enorm samling musik. Appen är dessutom fylld med exklusiva funktioner som alla rytm-fanatiker kommer älska. Det inkluderar den smarta online spelare, dygnet runt webbradion Beats1 och sitt speciella sociala nätverk där man kan kommunicera med artisterna.

Apple Music framträdande funktioner

Apples senaste musik streamtjänst har tre huvudfunktioner. Även om funktionerna inte är nya, eftersom andra företag redan erbjuder dem, lovar Apple att vad de erbjuder är det bästa. Enligt företaget är Apple Music “mindre som digitala bitar och mer som konst som det är”.

Musik upptäck

Efter att du påbörjat din prenumeration kommer du kunna spela alla sånger som finns tillgängliga i iTunes samt spara dem på en hårdisk. Kom ihåg att iTunes har den absolut största musiksamlingen med 25 miljoner poster. Du kan dessutom enkelt få tag på högkvalitativa spellistor och professionella musik rekommendationer. Genom att söka efter nyckelord eller utforska kategorier kan du hitta låtar och album. Appen kommer erbjuda rekommendationer baserade på dina intressen.

apple music spelare

Beats 1 Radio

Tillsammans med möjligheten att spela “obegränsat” med musik, får du även tillgång till Beats1 – Apples fräscha radiokanal. Det är den första världsomspännande, dygnet runt webbradion att sänd från New York, Los Angeles och London. Radiokanalen kommer ledas av kända DJs såsom Zane Lowe, Blame Ebro och Julie Adenuga. Utöver önskade låtar från fans från hela världen, kan du vänta dig intervjuer och musik recensioner från dina favorit artister.

beats1 radio gränssnitt

Apple Connect

Om du skulle tröttna på att lyssna på Apple Music, finns där en annan funktion som du kan testa – Apple Connect. Det här är inte första gången som Apple har använt sig av sociala nätverk för att koppla samman artister och fans, det är uppenbart att Apple har använt sig av sin erfarenhet när de utvecklade den här tjänsten. Med Apple Connect kan artister ladda upp innehåll för sina fans. Materialet kan till exempel vara exklusiva bilder, studioinspelningar, videomeddelanden, bakom scenen -klipp, osv. Funktionen är integrerad med Twitter, Instagram och Facebook, så det är enkelt att dela.

apple connect

Hur förgyller du musiklivet med Apple Music

Tillsammans med frågan om vad Apple Music är undrar många hur man använder sig av appen på olika sätt. Med den ovan nämnda funktionerna kan man göra mängder av saker med Apple Music.

Spara och samla Apple Music

i

Spela in Apple Music – eftersom du kan spela dina låtar och spellistor på Apple Music, kan du också spela in önskade låtar medans de spelar. Det är bara att söka efter musiken, spela upp den och använda den högkvalitativa ljudinspelaren för att spara musiken. Vill du lära dig mer om hur du går tillväga kan du fortsätta läsa.

ii

Spela in Beats 1 Live Radio – du kan spela in exklusivt innehåll som spelas på Beats1 såsom intervjuer, nysläppta låtar, senaste skvallret och annan info om dina favorit artister. Du kan spara den med en radioinspelning och uppspelning senare på din fritid.

iii

Bränn Apple Music till CD – skulle det vara så att ditt inspelade material börjar fylla upp din hårddisk, kan du alltid bränna det till en CD. Det låter dig dessutom hålla bättre koll och ordning på dina musik baserat på artister, albums eller genres.

Spela Apple Music på enheter

i

Spela Apple Music på Android enheter – Android är en stor del av smartelefonernas ekosystem och därför är Apple Music inte begränsad till enbart iOS apparater. Enligt företaget kommer tjänsten bli tillgänglig på Android redan i höst. Innan dess kan du spara låtar på din dator och föra över dem till din enhet för att lyssna på Apple Music på en Android.

ii

Spela Apple Music på Windows Phone – det är för tillfället inget sagt om när Apple kommer släppa musikappen för Wndows telefoner. Därför är den ända lösningen att ladda ner Apple musik som filer och skicka över dem till en Windows Phone via sladd eller speciella överföringsprogram.

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen