Hur man spelar in internetradio
Kommentar

Hur man spelar in internetradio

Senast uppdaterad den 21/03/2019 av

Internetradion, också känd som webbradio eller streaming radio, är en musiktjänst som sänder via the World Wide Web. Den här formen av radio hyllas mer och mer av många på grund av den höga ljudkvaliteten. Till skillnad från traditionell radio som förlitar dig på frekvenser och radiovågor, påverkas den här formen av radio inte av signalstryka eller placering. Precis som traditionella radiostationer erbjuder internetradio sina användare med mängder av musik att lyssna på. Och den här stora samlingen musik gör att fler och fler användare vill och försöker ladda ner låtarna. Fast att spela in Internetradio är ett problem för många.

De bästa mjukvarorna för radioinspelning

Problemet med inspelning av online radio kan enkelt lösas på sätten som beskrivs nedanför. Båda metoderna använder sig av inspelningsfunktioner som fungerar oavsett vilket operativsystem du använder.

Gratis sätt att spela in Internetradio för Windows

1. Sound Recorder

När det gäller Windows OS är det bästa sättet att spela in internetradio med Windows inbyggda inspelare. Skriv in Sound Recorder i sökfältet i startmenyn för att hitta programmet. Välj ljudspåret du vill ha och tryck på Record-knappen för att starta inspelningen. Problemet med det här programmet är att det är grundläggande och vissa inspelningsinställningar går inte att ändra.

online radio inspelning

2. Apowersoft Gratis Online Ljudinspelare

Det nästa programmet kan användas med Windows OS är en mer sofistikerad webbradio-inspelare, programmet heter Apowersoft Gratis Online Ljudinspelare. Som namnet antyder erbjuder det här verktyget en webbaserad stream-inspelare, helt utan kostnad. Till skillnad från Windows inbyggda inspelare, låter det här programmet dig göra justeringar innan du spelar in.

Gratis Online Ljudinspelar

Allt du behöver göra för att använda programmet är att starta verktyget från hemsidan och välja vilken ljudkälla du vill använda för inspelning. När du öppnat programet trycker du på “Ljud Input” menyn, sen väljer du mellan Mikrofon, Systemljud eller båda. När du har gjort det söker du efter den Internetradio streamingen du vill få tag på innan du går tillbaka till vektyget och klickar på “Spela in”; nu kommer inspelningen startas direkt så det är viktigt att du synkroniserar det med det önskade ljudspåret för bästa kvalitet. Apowersoft Gratis Online Ljudinspelare har även en inbyggd ljudkonverterare i fall du skulle vilja ändra ljudformatet.

Program för inspelning av Internetradio på Mac

Ladda ner

Nu kommer vi berätta mer om ett inspelningsverktyg som kommer uppfylla behoven för Mac användare. Programmet vi kommer använda för att spela in från Internet är Apowersoft ljudinspelare för Mac. Verktyget är designat på ett sätt som får det att matcha andra Mac applikationer för att ge dig samma känsla som andra klassiska appar. Allt du behöver göra är att installera programmet, starta det, öppna Internetradion du vill spela in, tryck på “Spela in” och du är klar. Det är ett enkelt och pålitiligt sätt att spela in alla sorters ljudstreaming från Internetradio. Även det här programmet har en inbyggd ljudkonverterare och en redigerare som du kan använda dig när du behöver.

ljudinspelare för Mac

Tre Internetradios du kan testa

Pandora

Det här är en välkänd Internetradiosida med en massiv samling av nya och gamla låtar i sin databas. Den är enkel att använda och navigera. Det enda problemet är tjänsten är begränsad till ett fåtal länder.

Slacker

Letar du efter miljontals låtar är den här Internetradiosidan perfekt för dig. Det unika med den här sidan att startsidan inte innehåller låtar eller miniatyrer av låtar. Istället visas ett sökfält där du kan skriva in dina önskade låtar eller artister för att se de relaterade mp3 låtarna. Problemet är, precis som med den föregående hemsidan, att den är begränsad till ett fåtal länder.

Spotify

En annan välkänd Internetradio är Spotify, det är en hemsida med en enorm samling låtar i alla tänka bara genres. Fast om du vill få tillgång till hela tjänsten måste du registrera dig, och för premium versionen måste du betala. Även den här tjänsten är begränsad till olika länder.

Utöver de tre Internetradiona som nämns ovan finns där många andra alternativ du kan använda dig av ör att lyssna på olika sorters musik och genres. I slutändad spelar det ingen roll vilken Internetradio du föredrar, med hjälp av de sätten vi introducerat i den här artikeln kan du garanterat spela in det du behöver.

Betyg:4.8 /5(baserad på 10 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillLjudinspelare, Redigera ljud.Senast uppdaterad den 21/03/2019

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen