10 Dolda funktioner du behöver veta i IOS 11
Kommentar

10 Dolda funktioner du behöver veta i IOS 11

Senast uppdaterad den 27/02/2018 av

IOS 11 har lanserades i september 2017. Uppdateringen inkluderar P2P Apple Pay, återställt Control Center, förbättrade emojis, förstärkt Reality Kit, en helt ny App Store, Apple Maps och så vidare. Vissa av er känner förmodligen inte till de dolda funktioner i iOS 11. Om du vill lära dig mer om iOS 11 dolda funktioner så föreslår vi att du fortsätter läsa.

10 Utmärkta Dolda Funktioner i IOS 11

Nya live-bilder

iOS live foto

Live Photos är en kamerafunktion som kan spela in rörelse och ljud. Ursprungligen var denna funktion tillagd på iPhone 6s. Innan kunde du bara se dina Live-bilder med standardläge genom att trycka på skärmen på din enhet. Men nu har Live Photos förbättrats. Du kan använda effekter som beskära, Loop, studsa och lång slutartid. För att lägga till effekter på dina live-bilder, sveper du bara upp på skärmen och animationerna kommer att visas.

Ta live-foto med Facetime

facetime

Många iPhone-användare tycker om att använda FaceTime med sina nära och kära som är långt ifrån dem. Facetime lanserades ursprungligen av Apple Inc. år 2010 på iPhone 4. Men nu fungerar det på andra Apple-enheter som iPad, iPod Touch och Mac. Tidigare har det varit mycket svårt att ta bilder under ett samlat, men med iOS 11 kan man ta livefoto under samtalen med enkelhet. Ändringen hittar du i inställningar> FaceTime.

Ett tangentbord för en hand

en hand tangentbord

Det finns några exempel du vill skriva på ditt iPhone-tangentbord med bara en hand eftersom den andra arbetar med någonting annat. Du kan dock inte nå andra tangenter eftersom tangentbordet är för brett. Därför är att en av de hemliga funktionerna med iOS 11 ett tangentbord för en hand. Med det kan du skriva lätt med bara ena handen. För att aktivera det går du till “Inställningar” och tryck på “Allmänt”, klicka sedan på “Tangentbord” och sätt på “Enhandstangentbord”.

Nya skärmeffekter för meddelanden

meddelanden

Apples fantastiska nya meddelanden för iOS-enheter gör att du kan ändra utseendet på meddelandebubblorna och hur de visas på hela skärmen. Meddelandenappen erbjuder fyra olika animerade effekter och uttryck. När du har skrivit in ditt meddelande håller du in knappen “Skicka” för att öppna “Skicka med effekt”, där du sedan kan klicka på effekten och animeringarna du vill ha.

Stör inte vid körning

icke störa while driving

Apple lanserade ett dolt trick i iOS 11 som kan förhindra att iOS-ägare tar emot samtal och meddelanden medan de kör. På så sätt kan förare fokusera på körning och de kommer inte att störas. För att aktivera detta automatiskt måste du ändra inställningar i Kontrollcenter. Gå till “Inställningar” sedan “Kontrolcenter” och “Anpassa reglage” och lägg sedan till “Stör ej medan jag kör”. Svep därefter upp på skärmen på din enhet och aktivera funktionen.

Omedelbar översättning med Siri

siri translate

Siri är en personlig digital assistent designad av Apple. Det är en röstkontroll som du kan ställa frågor till och få svar direkt. Verktyget erbjuder även rekommendationer och kan utföra vissa åtgärder på din enhet. I iOS 11 kan Siri översätta från engelska till franska, italienska, mandarin och tyska etc. T.ex. trycker du på knappen Hem och säger “Hej Siri, kan du översätta hus på tyska?” Då kommer det att berätta för dig rätt översättning.

Markera alla saker

skapa PDF

En av de iOS 11 dolda funktionerna är Markera som PDF. Det är ett nytt alternativ som kan skapa PDF medan du tittar på en webbsida eller ett foto. Klicka bara på “Dela” -ikonen och välj “Skapa en PDF”. Du kan lägga till texter, rita linjer och former.

En ny avstängningsknapp

stänga av

Känner du dig irriterad när strömbrytaren på din telefon blir bruten? Behöver du verkligen stänga av det men det finns inget annat sätt att stänga av det? Tack vare IOS 11 kan du stänga av din enhet innan batteriet är tomt. För att stänga av den går till “Inställningar”> “Allmänt”> “Stäng av” .

Dela WiFi-lösenordet

aktie wifi lösenord

Har du någonsin befunnit dig hos en vän och velat ansluta till Wi-Fi-nätverket? Lösenordet var dock för svårt. Nu kommer ett fönster att dyka upp i en annan iOS-enhet om de redan är anslutna på samma Wi-Fi-nätverk som ber att dela lösenord med dig. Med det kan du enkelt gå med i Wi-Fi-anslutningen utan att skriva in lösenordet.

Ever-Notes på iPad

antecknar apphuvudet

Skanna dokument är bara en enkel uppgift med hjälp av iOS 11 på din iPad. Nu behöver du inte skanna dina dokument på en dokumentskanner på datorn. För att göra detta, sveper du Notes-appen och tryck sedan på “+” tecken> “Skanna dokument”> ta ett foto och justera sedan hörnen.

Sammanfattning

De som listas ovan är bara några av de dolda och spännande funktionerna i iOS 11. Alla dessa ändringar är bra och kan göra dina iOS-enheter ännu bättre. För att du ska kunna använda din enhet bra måste du veta dessa iOS 11 dolda tips.

Betyg:4.8 /5(baserad på 9 betyg)Tack för ditt betyg!
Skriven av:tilliOS Tips, Tech nyheter.Senast uppdaterad den 27/02/2018

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen