Vad är M4R-format?

MPEG-4 Ringtone, bättre känt som M4R, är ett format som framför allt används på Apples Iphone. Det är en filförlängning som skapats för att användas som ringsignaler för Apple apparater – iPhone. M4R-formatet är en komprimerad ljudfil som använder AAC eller Advanced Audio Coding för komprimering. Kom ihåg att AAC är välkänt för otroligt ljud trots minskad storlek.

Formatet tillhör MPEG-4 gruppen och innehåller därför “numeric representation”, ljudfiler och texti ASCII format. M4R är tekniskt sätt samma som det mer populära formatet M4A. Den enda skillnaden är att de flesta M4R-filer är upphovsrättskyddade genom DRM. Vissa säger att M4R är en om döpt version av M4A, vilket är extra tydligt om du kollar på filernas algoritm.

Filändelse: M4R (MPEG-4 Ringtone)

Kategori: Ljud-musikfil

Populäritet: Populärt bland iPhone användare

Utvecklare: Apple

Fakta om M4R

  • M4R ringsignalsfiler kan vara upp till 40 sekunder långa
  • Är skapat av Apple för att skilja på ringsignaler och låtar på iPhone
  • Avgifter kan associeras med M4R när man köper ringsignaler från iTunes
  • Inte alla låtar från iTunes Music Store kan användas för att skapa M4R-ringsignaler
  • Du kan endast skapa M4R-ringsignaler från låtar som köpts från iTunes, de måste också tillåta skapande av ringsignaler
  • Köpta M4R-ringsignaler kommer automatiskt överföras till din iPhone via auto-sync
  • M4R-filer visas som en ikon med Apple loggan

Fördelar: Även fast många användare inte gillar Apple för deras exklusiva ringsignals-format (M4R), så finns det fördelar som inte alla ser. Ett exempel är att M4R stödjer “auditory masking”, vilket är väldigt viktigt om du är oroar dig för att förlora ljudkvalitet. M4R-filer kan dessutom komprimeras till väldigt små storlekar utan att förlora kvalitet. Det betyder att användare kan njuta av högkvalitativa ringsignaler utan enormt stora filer.

Nackdelar: Inte alla apparater och program kan spela upp M4R. Eftersom filtypen är skapad för Apple apparater, kan det var lite knepigt att hitta applikationer och apparater som stödjer formatet. Fortsätt läsa om du vill lära dig mer om program samt apparater som stödjer M4R filformatet.

1

Apparater som kan öppna M4R-filer

Mer eller mindre alla Apple produkter kan öppna M4R-filer. Inkluderat är iPad, iPod Touch, iPhone och MacBook. Om du undrar varför iPad och iPod Touch kab öppna M4R-filer även fast de inte klassas som en “iPhone”, beror det på att dessa apparaterna är utrustade med iTunes. Samma sak gäller för MacBook, det är faktiskt inte apparaten utan iTunes som kan öppna och spela M4R-filer.

Du kan också öppna M4R-filer på Windows om din Laptop är utrustad med Apple iTunes. Nokias Lumia Series och andra Windows telefoner kan inte öppna M4R filer, däremot kan Ringtone Maker som kommer med produkterna konvertera filerna till ett kompatiblet format.

2

Program som kan öppna M4R-filer

iTunesApple iTunes – både iTunes för Mac och Windows kan öppna M4R-filer. iTunes är den mest använda programvaran för den här sortens filer.

Media playerMedia Player Classic Home Cinema – skapad av MPC HC Team. Det här programmet kan öppna M4R. Kom ihåg att MPC skiljer sig från det förinställda Media Player för Windows.

FoobarFoobar – den här applikationen har skapats av Peter Pawlowski och stödjer det nämnda formatet. Utöver att öppna filerna kan Foobar2000 också spela upp dem.

SpotifySpotify – även om det här inte riktigt är ett datorprogram, kan den här stream-tjänsten spela upp M4R-filer. Obeservera att det krävs internetanslutning för att använda Spotify.

Philips Songbird – är en “propriety-baserad” media-applikation för Philips apparater. Du måste inte äga en Philips produkt för att använda mjukvaran – den finns tillgänglig online.

Topp-lösningar

Hur kan du dra nytta av M4R?

i

Skapa iPhone-ringsignaler – som vi nämde tidigare är det här filformatet det förinställda ringsignalsformatet för iPhone telefoner. Om du är en iPhone-fanatiker som tröttnat på låtarna som är installerad på din telefon, kan du lära dig grunderna om M4R så att du kan skapa dina egna ringsignaler.

ii

Överför ringsignaler till iPhone – användare som är övertygade om att de kan skapa eller köpa M4R baserade ringsignaler för sin iPhone, bör lära sig mer om vad M4R är och vilka program som är associerade med formatet för att underlätta överföringsprocessen.

iii

Skapa M4R-ringsignaler – förutom att skapa iPhone-ringsignaler vill somliga användare skapa och använda M4R-låtar av andra anledningar, t.ex. som bakgrundsmusik eller för videoredigering. Därför kan de vara viktigt att förstå M4R så att man vet att de programen man ska använda stödjer formatet.

Konvertera alla format till M4R

i

Konvertera MP3 till M4R – eftersom båda är ljudfiler är det möjligt att konvertera MP3 till M4R. Det finns en mängd olika gratis- och betalprogram att använda för det.

ii

Konvertera MP4 till M4R – MP4 är känt för videofiler, därför kan konvertering vara lite krånglig. Fast med hjälp av rätt mjukvara är allting möjligt.

iii

Konvertera Video till M4R – om du vill konvertera video till M4R rekommenderas det att du först använder appar som kan extrahera ljudet från videos. Därefter konverterar du ljudfilen till M4R-format.

iv

Konvertera M4A till M4R – det här är den enklaste konverteringen. Du kan använda din dator för att konvertera filerna genom att avmarkera “dölj förlängningar för kända filtyper”.

v

Konvetera Ljud till M4R – för vanliga ljudfiler måste ett tredjehandsprogram installeras. Det underlättar också att veta vad M4R är och vilken klassificering den tillhör, på så sätt kan du lista ut om filerna du vill ändra är kompatibla med varandra.

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen