Så här använder man Apowersoft Gratis Online Skärminspelare
Kommentar

Så här använder man Apowersoft Gratis Online Skärminspelare

Senast uppdaterad den 18/01/2019 av

Letar du efter en skärminspelare som kan hjälpa dig spela in din skärmaktiviteter på datorn utan tidsbegränsningar, vattenstämplar, men bra ljudkvalité och utan lagg? Apowersoft Gratis Online Skärminspelare är ett simpelt, webbaserat verktyg som du kan använda till alla dina skärminspelningsbehov. Programmet har ett intuitivt gränssnitt och stödjer videoinspelning med ljud från systemet och mikrofonen. För att hjälpa dig komma igång med detta gratisprogram vill vi dela med oss av en guide till hur du använder det här.

Så här använder man Apowersoft Gratis Online Skärminspelare

Ladda ner startaren och kör appen

Besök sidan för Apowersoft Gratis Online Skärminspelare och klicka på “Starta inspelning” för att starta programmet.

Tips: Är det första gången du använder dig av programmet måste du klicka på “Ladda ner startare” efter att du tryckt på knappen “Starta inspelning”. (Det är helt säkert så du behöver inte oroa dig.) Vänta sedan ett par sekunder tills nerladdningen är färdig och installera startaren. Därefter klickar du ännu en gång på knappen “Starta inspelning” för att sätta igång. Du behöver ladda ner och installera startare en gång för att sedan kunna använda programmet när du vill.

lansera

Efter att du installerat startaren går du tillbaka till hemsidan och startar skärminspelaren.

Justera inställningar

Efter att verktyget startats på din dator klickar du på “Inställningar” för att justera inställningarna efter ditt behov.
Klicka på Inställningar

  • Allmänt: du kan ställa in kortkommandon start, stop, och paus av inspelning samt om du vill visa eller dölja verktygsfältet. Du kan dessutom välja i vilken mapp på datorn den inspelade video ska sparas i.

    Allmänna inställningar

  • Spelar in: precis som bilden nedan visar kan du välja avgränsning och om verktygsfältet ska visas, videoformat (MP4, WMV, AVI, MOV, FLV, med mera), muspekarstil, ljudkvalité, bitrate, mode, frame rate, etc. Efter att du ändrat inställningarna klickar du på “OK”.

    Inspelningsinställningar

Därefter kan du också ändra ytan som ska spelas in och välja en ljudkälla för inspelningen. I ljud-inputmenyn kan du välja att spela in systemljud, mikrofon, båda två eller ingen av dem.

Välj ljudingång

Starta inspelning

Nu kan du börja med dina obegränsade inspelningar genom att klicka på “REC” -knappen. Under inspelningen finns det användbara redigeringsalternativ man kan använda sig av, t.ex. text, highlights, linjer, pilar och liknande. Du kan använda dessa alternativen för att göra din video mer levande.

redigera video

Tips: Om du vill göra om inspelningen, klickar du på pause-knappen och sedan på krysset till höger. Då dyker det upp en pop-upruta och du kan välja att “Börja om” inspelningen. Trycker du istället på knappen “Radera” kommer applikationen stängas ner och inget av det su spelat in kommer sparas.

online-skärminspelare

Avsluta inspelningen

När du är redo att avsluta inspelningen och spara det du spelat in, klickar du på den blåa pause-kanppen och därefter på den gröna knappen. Nu kan du, med hjälp av den inbyggda mediaspelaren, förhandsvisa det du spelat in.

avsluta inspelning

Spara och dela inspelningen

För att spara videon klickar du på knappen spara – du hittar den nere till höger i mediaspelaren – och välj om du vill spara den som video GIF eller ladda upp den till hemsidor som YouTube, Dropbox, Vimeo, osv.

spara

Skulle du inte vara nöjd med din video kan du trycka på “Gör om” -knappen.

För att spara videon på din hårddisk, väljer du “Spara som Videofil”, sen väljer du önskat format, namn och i vilken mapp den ska sparas i. När du gjort detta kan du öppna mappen där du sparat din video. Behöver du kan du också kopiera filen som en backup eller för användning någon annanstans.

publicera video

Tips: Som du kanske redan anat, kan man använda denna inspelaren för att klippa och beskära videos och på så sätt bara spara delar av en inspelad fil. För att göra det klickardu och drar längstmed tidslinjen – det du väljer kommer visas i blått och du kan sen klicka på knappen “Spara” för att spara eller ladda upp videon.

beskära video

Ovanför hittar du en guide till hur du använder denna kostandsfria skräminspelaren på nätet. Skulle du hellre vilja använda en mer stabil och kraftfullare applikation kan du ladda ner pro versionen. Utöver alla funktioner som ovanstående skärminspelare har, kan du med pro versionen skapa planerade uppgifter, ta skärmdumpar, spela in i fler modes och mycket mer.

Ladda ner

Betyg: 4.3 / 5 (baserad på 4 betyg) Tack för ditt betyg!
Skriven av:tillOnline Skärminspelare, Skärminspelare. Senast uppdaterad den 18/01/2019

Lämna en kommentar

Vänligen ange ditt namn!
Vänligen ange innehåll!

Kommentar (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Exklusiva
presenter
&
värdefulla
rabatter
Läs mer
Apowersoft Unlimited
En installation för all 14+ av Apowersofts produkter
new
Support
Dela
Omdöme
Kommentera
Tillbaka till toppen